Izložba slika „Emotivni potez” Nemanje Vučkovića biće predstavljena u Ruskom domu (Beograd, Kraljive Natalije 33) od 18. do 28. februara 2022. godine, sa svečanim otvaranjem u 18 časova.

„Emotivni potez” Nemanje Vučkovića u Ruskom domu
Slobodni prasak, 2021, 135 x 120 cm, akrilik na planu

Na izložbi će biti predstavljena dela iz ciklusa nastalih od 2020. do 2022. godine. Umetnikov već prepoznatljiv likovni jezik i estetika apstraktnog ekspesionizma ističu dinamičnost i vibrantnost kolorističkog ansambla ali i kompozitno-strukturalnu inovativnost koja obeležava radove inspirisane prirodom i njenim zakonima.
Na ovoj manifestaciji Ruski dom poziva i eminentne ustanove i pojedince koji su aktivni u sferi kulture. Ovu manifestaciju u Ruskom domu podržava Ambasada Rusije.

„Emotivni potez” Nemanje Vučkovića u Ruskom domu
Emotivni potez, 2022, 150 x 250 cm, ulje na platnu

„Nemanja Vučković pomera granice ekspresivne apstrakcije, sa fokusom na potez i boju. Izložbom dominiraju velika platna na kojima Vučković koristeći kontrolisane vertikalne poteze četkom u kombinaciji sa labavijim i opuštenijim stilom, stvara izuzetan osećaj pokreta. To su veliki, smeli potezi koji se ne odnose jasno na pojavnu prirodu stvari, već na dublju emociju postojanja koja isplivava na površinu. Boja je tema, ona je simbol, a potezi daju život radovima. Prisutan je koncept širenja izvan ravni platna, što mu omogućava da produži potez i stvori dinamičnu atmosferu”, navela je kustos izložbe Marija Miloševoić, direktor galerije Art for All.

Radno vreme Galerije Ruskog doma: ponedeljak-petak: 09:30 – 20:00h
subota-nedelja: 10:00- 14:00

Foto: press