Londonski kafe The Yeo Valley koji je otvoren ove godine dobitnik je London Design Awards 2019 za najbolji dizajn enterijera u kategorji ugostiteljskog objekta koji su potpisali dizajneri studija Phoenix Wharf.

Kafe Yeo Valley dobitnik je prestižne London Design Awards 2019 za enterijer

Kafe i istovremeno poslovni prostor Yeo Valley je brend koji odlikuje organska ponuda, servis za poneti, ambijent za opuštanje, kao i prostor za sastanke i kancelarije za zaposlene. Dizajner iz Bristola Phoenix Whard nastojao je da osnovni prostor u koji ulaze mušterije bude prijatan, otvoren i nepretenciozan, kao i da odiše odiše ležernošću tipa “baš je cool” s jedne strane i dodirom prirode s druge. Sve ovo pocrtava autentičnot brenda i njegove organske korene koji ga vezuju za selo.

Plafon krasi 19 različitih visilica, zatim tu je mural u stilu kotidža koje je oslikala ilustratorka Natasha Clutterbuck. Kao veza između londona i Somerseta tu su elementi dizajna toaleta metroa ‘Blagdon Station’ sa originalnim zidnim pločicama iz lonodnske manufakture H.E. Smith.

Kafe Yeo Valley dobitnik je prestižne London Design Awards 2019 za enterijer
Emma Gullick i Chris Gwyther iz Phoenix Wharf, sa svojim klijentom Charlotte Bowers iz Yeo Valley na dodeli nagrade London Design Award 2019

Foto: Franklin & Franklin