Italijanski brend Flou tvorac je nove kulture spavanja (sleep culture): osnivanjem 1978. godine uvodi inovacije u dizajnu spavaće sobe. To je vreme velikih društvenih promena koje je podrazumevalo sve veće zapošljavanje žena i njihovo odsustvo od kuće, a to je postavilo nove zahteve za dizajn enterijera, pre svega za višenamenskim ambijentima, većom slobodom u prostoru i višim kvalitetom opreme.

nathalie_2

Tako i spavaća soba postaje dinamičnija, unose se boje koje zamenjaju standardnu belinu i statičnost. Tada je legenda italijanskog dizajna Vico Magistretti za Flou osmislio krevet Nathalie: njegova stalna pripravnost (‘ready for sleep’) ga čini izuzetno praktičnim; postao je  „majka svih tapaciranih kreveta”.

IKO tavolino_poltroncina_RDordoni_01

Ove godine Flou je predstavio kolekciju Iko (dizajn Rudolfo Dordoni) koju odlikuje jednostavnost, harmonija i očigledna primena različitih materijala.

IKO poltroncina_tavolino_RDordoni_

Iako je kolekcija stilski veoma definisana, oseća se blag upliv istočnjačke tradicije u izradi detalja. Kombinacija gvožđa i luksuznih materijala nije narušila eleganciju ovog nameštaja.

IKO letto_complementi_RDordoni_09

 

Foto. Flou