Multimedijalna izložba „Čitanje plave“, jedinstvene koncepcije umetnica: Ivane Martić, akademske slikarke, Jelene Đurić, akademske slikarke, Jelene Janev, skulptorke, Milice Grbić Komazec, kostimografkinje i Mie Medaković-Topalović, fotografkinje otovrena je sinoć u prisustvu mnogobrojne publike u novosadskoj Fabrici. Izložbu je otvorila likovni kritičar Silvia Dražić navodeći da je reć o autonomnom umetničkom radu, oslobođenom svih utilitarnih smernica, dok je viku pažnju posetilaca privukla je Anika Petrović izvođenjem numere sa gongovima.

U petak, 9. decembra u 19 časova u prostoru SKCNS Fabrike gde je u toku postavka biće izvdena monodrama „Neodustajanje“ u izvođenju glumice Marije Medenice. Predstava govori o glumici koja preispituje svoje strahove, nedoumice, ljubavi i ambicije kroz sećanja koja joj naviru u trenutku dodele nagrade. Ovo je priča o svakoj ženi u savremenom društvu! Predstava  je selektovana za većinu festivala u regionu i pobednik je festivala Befemona!

Marija Medenica, glumica

 

Izložba „Čitanje plave“ traje do 11. decembra 2022. godine i ulaz je slobodan, kao i ulaz na predstavu koja će biti izvedena u petak.

Anika Petrović, gongovi
S leva na desno Jelena Đurić, Milica Grbić Komazec, Silvia Drazic, Mia Medaković Topalović i Ivana Martić

Foto: Mila Komazec (slike sa otvaranja), Srećko Milosavljević/Inbox festival (slike Marije Medenice)