Enterijer Cozy Hues u kvartu Ripollet u Barseloni potpisao je dizajnerski studio Egue Y Seta – ovde su boje imale glavnu reč.

Bilo je vreme da tonovi prestanu da se doživljavaju kao muški ili ženski. Boje se, umesto toga, mogu smatrati vizuelnim ekvivalentom topline, posebno kada je primarni cilj postizanje dobre atmosfere.

 

Studio Egue y Seta www.egueyseta.comuz asistenciju stručnjaka Daniel Pérez, Felipe Araujo, Emma Charles, Maria Amor Franco, Diana García, Sarah Salas y Ana Rosa López našao se pred izuzetnim izazovom da porodičan ambijent koji se prostire na 117 kvadratnih metaera sa prostranom terasom dovede do onog nivoa uređenja, kada kažemo za dom da ima nešto posebno – atmosferu.


Graditelji nekretnina širom sveta zaziru od boja kao da je to preveliki zazov, nagađajući da će žuti zid, na primer, odbiti neke potencijalne kupce, dok istovremeno pretpostavljaju da je prilično neutralna i svetla pločica s druge strane, svideće se svima. U ovoj fazi, nema vremena ili stvarne želje za razumevanje pojedinačnih hromatskih fetiša, jer svi znamo iz prve ruke, da preferencije boja odbijaju da se uklope u profile potrošača, tržišne niše ili čak najdetaljniju segmentaciju publike i da, na kraju, istina je da svaki majstor ima svoj trik ili svoju Pantone kartu. Možda smo iz tog razloga navikli da biramo domove kao kada biramo donji veš: uglavnom u raznim nijansama bele, nekoliko crnih predmeta i još nekih u boji, samo za posebne prilike.

Prema tome, sajtovi nekretnina više liče na stranice iz kataloga igloa sa parketima nego na spisak kuća koje se nalaze bilo gde van Grenlanda. A pošto smo u Egue i Seta imali klijente svih društvenih slojeva i različitog porekla, događa se uvek da pristupamo dizajnu novih domova sa primarnim ciljem (i radošću) da unesemo živost i boje u svakodnevni život naših klijenata, navode iz ovog studija.

Boja koja prska zidove od samog ulaska u prostor, ali i boja kada izađete iz hodnika. Oslikana i prirodna boja. Boja na ulazu i na izlazu. Gore i dole; u sobi i na terasi. Boja na vratima ormara i unutra. Boja, gde se uklapa i boje kada mogu dodati dodatni sloj značenja. Vaše prave boje!

Ako vas je ovaj živahan, ali udoban dom naterao da „pozelenite“ od zavisti ili „zagolicate svoju maštu“, naš posao je završen „sa sjajnim bojama“. Da li biste rekli da su zelenkaste, plavkaste ili…

Foto: VICUGO FOTO www.vicugo.com