Organizatori međunarodnog plesnog festivala „Impulstanz“ najavili su izvanredan program koji očekuje posetioce u 2019. godini: istorijat plesne umetnosti, 220 radionica, koncerti i veliki broj nastupa novih, mladih koreografa. Festival će trajati četiri nedelje – od 11. jula do 11. avgusta 2019. godine.

Plesni festival „Impulstanz“ u Beču najavio program, goste, radionice i koncerte
Mete Ingvartsen, Danska. „7 zadovoljstava“ © Marc Coudrais

Bečlijama u goste dolaze francuski koreograf Boris Šarmac (Boris Charmatz) i belgijski Vim Fandekejbus (Wim Vandekeybus) kao i režiser Mihael Laub (Michael Laub) sa komadom „Kotrljanje“ u kome na sceni kombinuje ples sa više od 200 citata iz poznatih filmova.

Danska koreografkinja Mete Ingvartsen (Mette Ingvartsen) izvešće svoju solistički i grupni nastup „Crveni delići“ u kome istražuje vezu između plesa, seksualnosti, performansa i ekonomije tela.

Plesačice iz plesne kompanije britanskog koreografa Akrama Kana, koji sa svojim komadom Put svile“ takođe dolazi na festival, Kristina i Šade Alejn (Sadé Alleyne), izvešće tačku „Noćna igra“.

Saradnja sa bečkim Muzejom moderne umetnosti za vreme trajanja festivala i sledeće godine se nastavlja. Takođe, muzej Leopold će izvođačima i ljubiteljima savremenog plesa staviti na raspolaganje ceo sprat.

Foto: Igra Kristine i Šade Alejn, Velika Britanija. „Noćna igra“ © UV Open House Sofie De Backere