Dom smešten nedaleko od glavnog obeležja Barslone, crkve Sagrada Familia, kao centalni deo ima kuhinju koja je povezana sa ostatkom stana u okviru projekta koji je potpisao studio Colonial Interiorismo.

Dizajn enterijera kojim je oblikovana kuhinja prilagođena je potrebama profesionalnih korisnika. Centralni bar koji je podužno orijentisan ostavlja dovoljno prostora za rad – na ovaj način se iz kuhinje mlako može pružiti servis u svim smerovima.

Opremanjem ovog ambijenta idejna vodilja je bila ta da se prostor maksmilano iskoristi i da oprema zauzme što manje prostora. Kako je kuhnja sedište prostora ovde su se autori projekta najstriktniej držali te ideje, ali je praktičan pristup primenjn i na druge prostorije.

Moderno oblikovan prostor krase jednostavne čiste zidne površine monohromatske skale i autentični detlji kao i nameštaj: kreveti su od rustičnog drveta. Sivo obrađene zidne površine ne deluju hladno, već naprotiv, donose prostornu dubinu. Prostor nije lišen ni šarma o kom svedoče detalji poput raskošnih zlatnih ramova sličica na kupatilskom zidu.


Autentičan izraz stanu daju drveni sanduci-klupe koji su prilagođeni i za sedenje,a zahvaljujući neobično naglašenom industrijsko-rustičnom karakteru ostavljaju snažan pečat u okviru dnevnog boravka.

Foto: promo Colonial Interiorismo