Ciklus „Sazvežđa” slikarke i dizajnerke Tamare Kusovac inspirisan mediteranskim životom, svetlošću, bojama i čovekovim traganjem za kosmičkim odnosima, kao i veštinom izrade mandala biće predstavljen na izložbi u beogradskoj galeriji Singidunum od 10. oktobra 2016.

 

tamara_kusovac_humanitarna_izlozba_slika_iz_ciklusa_sazvezdja_u_-galeriji_singidunum

„Tamarina izložba je tačka preseka života, umetničkog stvaralaštva i neponovljive energije; postavka slika inspirisanih kosmičkim pulsiranjem je opipljiva veza i neraskidiva spona između onoga ko smo, odakle dolazimo i kuda idemo, jer ona kroz umetnost voli život i uvek mu pruža više nego što od njega uzima. Lepota i dobrota su njen zalog za budućnost”, napisala je u katalogu izložbe Ivana Martić, glavni i odgovorni urednik magazina Moj stan.


„Ako ima istine u shvatanjima koja polaze od ubeđenja da umetničko stvaralaštvo predstavlja ljudski odgovor na traume života, onda bi se za likovno delo i raznorodno delovanje Tamare Kusovac moglo da zaključi kako ono predstavlja svojevrstan melem – blagu travu umetnosti na ljutu ranu života, napisao je još pre nekoliko godina naš eminentni istoričar umetnosti i likovni kritičar, Nikola Kusovac, koji će 10. oktobra u 19 h otvoriti Tamarinu izložbu.

Umetnica je izložbu posvetila ocu Dejanu Kusovcu, a deo prihoda, uz „Belhospice“, namenjuje u humanitarne svrhe, izgradnji palijativnog odeljenja za terminalne bolesnike.

Foto: Srđan Stefanović