Arhitekti i dizajneri izložbe studio Nissen Richards izveli su dinamičnan, koloritan i projekat od istorijskog značaja za Kolekciju Wallace: „Zaboravljeni majstori: indijsko slikarstvo za East India Company”, koje je kao kurator i autor potpusa renomirani pisac i istoričar William Dalrymple.

Zaboravljeni majstori indijskog slikarstva u londonskoj Kolekciji Walllace

Reč je o britanskoj izložbi radova indijskih majstora slikarstva koji su izvorno bili naručeni za kompaniju East India Copmany na kraju 18. i početkom 19. veka. Izložba je prilika he exhibition represents an unprecedented opportunity to see these vivid and highly original paintings together for the first time, recognising them as among the greatest masterpieces of Indian painting.

Zaboravljeni majstori indijskog slikarstva u londonskoj Kolekciji Walllace

Nissen Richards Studio potpisao je izložbu io grafički dizajn ove postavke koja pruža interprtativne informacije, postere i drugi prateći materijal. Ovo je četvrti put da ovaj studio izvodi projekat za vodeću lonodnsku galeriju.
Umetnici koji stoje iza fascinantnih studija flore i faune na izložbi „Zaboravljeni majstor“ nikada nisu bili potpisani ispod svojih radova čime su bile narušene osnovne postavke autorskog rada. Među njima su Shaikh Zain ud-Din, Bhawani Das, Shaikh Mohammad Amir of Karriah, Sita Ram i Ghulam Ali Khan.

Prostor koji predstavlja dela pokazuje kako njihovu lepotu, lepotu prirode, ali i sociološke prilike vremena, i nudi sliku kulturološke fuzije britanskog i indijskog slikarstvao tokom ovog perioda.