U Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu (Kneza Miloša 56, Beograd) biće predstavljena izložba „Milena Pavlović Barilli: Jedna slikarka, 15 fotografa, 30 umetničkih dela”.

Omaž neponovljivoj Mileni organizuje se 23. juna pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u saradnji sa Galerijom Milena Pavlović Barilli i Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu.

Na otvaranju izložbe će govoriti:Maja Gojković, potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije,Nj.E. Luka Gori, ambasador Italije u Srbiji,Roberto Činkota, direktor Italijanskog instituta za kulturu,Ljiljana Dabić, direktorka Galerije Milene Pavlović Barili i Robert Čoban, predsednik Color Press Group.
Color Media Communications nastavlja popularizaciju slavnih srpskih i jugoslovenskih slikara uz angažman čuvenih umetničkih i modnih fotografa. Posle izložbi u Galeriji Sava Šumanović u Šidu, Galeriji Milan Konjović u Somboru i u Muzeju grada Beograda, gde su bila izložena originalna dela Paje Jovanovića, ovog puta je u fokusu opus neponovljive Milene Pavlović Barilli.

Na izložbi učestvuju 15 savremenih srpskih fotografa koji su dali svoj doprinos u viđenju Mileninog stvaralačkog opusa, to su: Marko Krunić, Monika Pavlović, Marko Vulević, Goran V. Popovski, Dušan Reljin, Vukica Mikača, Goran Zlatković, Vuk Dapčević, Jasna Prolić, Miša Obradović, Miloš Nadaždin, Sever Zolak, Nenad Marjanović, Boogie i Nebojša Babić.

Foto; press plakat izložbe