Izložba „Mozaik malog formata XIII” otvorena je u Maloj galeriji ULUPUDS-a: već trinaest godina za redom u Beogradu se održava kao autorski projekat Petra Vujoševića. Ove godine svoja dela predstavljaju 52 autora iz Bugarske, Francuske, Crne Gore i Srbije. Mnogi autori će doputovati na ovu izložbu iz inostranstva, tako da če to biti prilika i da se lično upoznaju sa Beogradom i beogradskom likovnom scenom, ne samo onom vezanom za mozaik.

Atraktivni izlagački prostor Male galerije ULUPUDS-a omogućava blizak kontakt i intiman doživljaj, koji je neophodan za dela ovog formata (do 25 x 25 cm). I u ovako ograničenom formatu može se sagledati sva dubina pojedinačnih umetničkih praksi, od onih klasičnih, figurativnih do raznih tendencija i eksperimenata savremenog mozaika.

Na izložbi su dodeljene nagrade za najuspešnije ostvarenje, kao i nagrada za najbolji studentski rad Borislav Boro Nježić, koja nosi ime našeg velikog mozaičara.

Na ovim izložbama je izlagalo preko 200 autora iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske , Bosne i Hercegovine, Poljske, Francuske, Rumunije, Rusije i Bugarske, koji su se predstavljali svojim recentnim radovima. Tako je beogradska likovna publika mogla sagledavati kretanja na polju mozaičkog stvaralaštva ne samo u zemlji, već i u regionu.

Da bi se što bolje doživeo mozaik kao veoma bitna slikarska likovna tehnika tokom trajanja izložbe u galeriji se organizuje i RADIONICA MOZAIKA.

Foto: promo; Konatar Jana, Cvijeće, Matovska Maria, Mačka i miš (21×25 cm), Modika Julian (10x10cm), Najdenov Strahil, Shape in Shape (10×10 cm), Stanišić Vujošević Gordana, Šumanova rezonanca (25×25 cm)