U grafičkom svetu sve je moguće, a to najbolje pokazuje mlada danska kompanije Design Letters koja od 2009. godine stvara čudesni svet ukrašen slovima na svim očekivanim i neočekivanim površinama.

Flower Bedcover 100x 100

 

Idejni tvorac brenda je bivši novinar i copy writer Mette Thomsen kome su reči i slova bili pasija i koji je bio jedan od pionira tipografskog trenda koji je eksplodirao poslednjih nekoliko godina. Jedan od prvih proizvoda sa imenom Design Letters bila su radikalno drugačija drvena slova koja su služila za zidnu dekoraciju.

Godine 2011. kompanija lansira novu seriju sa ručno izvedenom tipografijom svetski renomiranog danskog arhitekte Arne Jacobsen-a iz 1937. godine. Tada nastaje i podbrend Design Letters & Friends sa stylish i funkcionalnom kolekcijom koja se uklapa u klasičan grafički proizvod.

Ove godine je pripremljena nova kolekcija zahvaljujući pouzdanom nasleđu Arne Jacobsen-a i ona nosi naziv Flowers: Jacobsen je zaslužan za utemeljenje jednostavnog funkcionalizma u arhitekturi, međutim ovaj multitalenat je za sobom ostavio brojne akvarele na kojima je slikao cvetne motive. Dobivši autorsko pravo Design Letters nam predstavlja ove malo poznate cvetove slavnog arhitekte.

 

Flower Card

Tu su i manje poznti detalji i komadi nameštaja koje je Jacobsen, pored svima znanih fotelja The Egg i The Swan, dizajnirao za hotel koji je projektovao i koji je svojevrsna arhitektonska ikona –SAS Royal Hotel u Kopenhagenu. Uživajte u anemonama za koje se veruje da ih je Arne Jacobsen slikao oko 1940, tokom svog boravka u Švedskoj, u izbeglištvu za vreme Drugog svetskog rata.

Brend Design Letters je zastupljen u preko 800 radnji u 40 zemalja sveta.