Saradnjom dva snažna imena, Issey Miyake iz modne industrije, i najvećeg finskog klasika u oblasti stakla, brenda Iittala, nastala je kolekcija Iittala X Issey Miyake koja sadrži detalje od stakla, keramike i tekstila.

Kolekcija Iittala X Issey Miyake 1
Finska Iitala je brend poznat po klasičnim staklenim komadima koji se nasleđuju generacijama i čiji dizajn je prevazišao mnogo puta trendove i manire zahvaljujući univerzalnim višenamenskim rešenjima koja dopuštaju individualne primene. Ove sezone IIttala, koja je deo Fiskars Group, pravi iskorak kolekcijom koja deluje harmonično i doprinosi balansiranom odnosu kolora i oblika u domu, kao sprotnost nametnutom tempu savremenog života, i koja ne samo da podržava više namena i mogućnosti kombinovanja, već i podseća na to koliko je naš dom udobno mesto za rad, opuštanje i stvaranje.

Kolekcija Iittala X Issey Miyake 5
Modni brend Issey Miyake koji još od 70-ih godina gradi svoje ime zahvaljujući jedinstvenom odnosu prema materijalima, sagledavanju tela, odeće i prostornog konteksta, deli slične vrednosti sa kompanijom Iittala: Međunarodno prizant inovativni pristup modi nadmašuje trend, dok iz fabrike stakla izlaze ikone dizajna kao što je vaza Wave“, rekao je umetnički direktor Iittale, Harri Koskinen.

Kolekcija Iittala X Issey Miyake 2

Kolekcija sadrži oko 30 elemenata i ona podilazi čulima zahvaljujući svojim taktilnim svojstvima i finim koloritima površina koji su izbalansirani i inspirisani buđenjem proleća i cvećem u cvatu.

Kolekcija Iittala X Issey Miyake

Slavite male kućne ritale kroz nenametljive i elegantne postavke posuđa i detalja od tekstila!

Foto: Iittala press