Najveći svetski sajam keramike i kupatilske opreme Cersaie 2017 biće održan od 25. do 29. septembra u Bolonji gde će izlagači iz čitavog sveta punuditi najnovije modele, savremene tehnologije i trendove. Među njima prednjače španske i italijanske kompanije čiji je rad zasnovan na bogatom iskustvu i tradiciji.


Samu izložbu prate brojni stručni skupovi, zatim tematske postavke i predavanja. „Milleluci” je koncept grupne izložbe za koju su autori postavke, Angelo Dall’Aglio i Davide Vercelli, inspiraciju pronašli u legendarnoj italijanskoj emisiji iz 1974. koju su vodile Mina i Raffaella Carrà. Izložba koja uključuje eminentne proizvođače biće podeljena u deset tematskih scena, svaka inspirasana određenim filmskim ili pozorišnim žanrom.; reč je o putovanju za više čula čiju atmosferu čini rasveta kombinovana sa klasičnim formama, različitim stilovima koje naglašavaju površine predmeta i ističu lepotu industrijskog dizajna.

Niz predavanja pod nazivom Building, dwelling, thinking je deo kulturno-stručnog programa posvećenog arhitekturi i dizajnu, a od predavača najavljeni su Sebastián Irarrázaval, Elisa Valero Ramos i Diébedo Francis Kéré.

Foto; Emil, Naxos, Aparici, Flamina