Trendovi u uređenju i dekorisanju enterijera ove jeseni obeleženi su kontrastnim igrama neutralnih prirodnih nijasi i nekoliko jarkih boja, zatim unikatnom opremom ručne izrade, mat površinama, zlatnim akcentima i ponekom etno šarom.

jesenji-trendovi-u-enterijeru-2017-densan

Tonska skala koja vlada jesenjim enterijerima je inspirisana prirodnim prelivima, začinskim nijansama poput šafrana, cimeta i sušene pomorandže.

boje-u-enterijeru-i-jesenji-trend-kahla-mein-teemoment

Drvo u enterijeru je poželjno baš kao i njegov prirodni šarm – u tom smislu ručna obrada i nesavršena forma su visoko rangirani, a ovu prirodnu harmoniju „narušiće” poneki akcenat jarke boje poput ove ciklamaružičaste.

boje-u-trendu-jesen-2017-rosenthal-interieur-scoop

Zlatno je ove jeseni zamenilo bakar kada je reč o akcentima i ono je primenjeno na veoma savremen način, kroz nove, osavremenjene, stilske oblike izražavanja, puput luksuzne kolekcije Gilded Muse engleskog brenda Wedgwood.

jesen-2017-i-trenodvi-u-uredenju-i-dekorisanju-royal-albert-gilded-muse

Kako su se na listi Instituta Pantone kao omiljene boje za 2017. godinu našle vatrena i topla Pink Yarrow i Flame dopuštene su sve kombinacije sa zagasitim varijantama, a najbolje ih je primeniti na detalje i dekoracije.

jesenje-boje-i-aranziranje-stola-jesenja-sezona-2017-villeroyboch

Crna boja je prisutna kroz mat i sjajne površine, a u kombinaciji sa zlatnim detaljima postižu se izuzetni luksuzni efekti.

jesenji-trend-i-uredenje-enterijera-u-2017-kahla-magic-grip-table-black-geometry

jesenji-trendovi-u-enterijeru-2017-godine-rosenthal-mitis

Bilo da je reč o detaljima, posuđu ili priboru za rad, omiljene će biti kombiancije zemljanih zagasitih nijansi i njihovo suprotstavljanje ponekom zvučnom tonu plave ili crvene. Floralne stilizovane igre otvaraju mogućnost za moderni scenario poput stilskog eksperimetna i funkcionalnog dizajna kolekcije Vibrance (Wedgwood).

jesenji-trendovi-u-uredenju-i-dekorisanju-2017-godine-royal-albert-vibrance

Floralna dekoracija i ornamentika su preporučene kao izbor za tapete, meblštofove i druge kućne tekstile.
Zlatni akcenti u etnterijeru, tople zemljane nijanse i poneki komad nameštaja u intenzivnijoj boji su elementi kojima ćete ostvariti luksuzni doživljaj prostora.

jesenji-trendovi-u-uredenju-enterijera-2017-marburg-la-veneziana

Suprotstavite savršene oblike od stakla i prirodne motive i materijale na način na koji dizajnerski brend Nude predlaže: čiste staklene površine, savršeni oblici i nasuprot njima prirodni detalji su izraz plemenite veštine nesvakidašnjih dekorativnih igara.

trendovi-u-enterijeru-i-dekorisanju-jesen-2017-nude

Dečji crteži primenjeni kao motivi na kermičkim pločicama, posuđu, teksitilu će i ove sezone uveseliti domove (ćebe Kay Bojesen).

uredenje-enterijera-jesenji-trend-2017-kay-bojesen-rosendahl-blanket

uredenje-i-dekorisanje-trendovi-za-jesen-2017-nude
Foto: Kahla, Rosenthal, Villeroy&Boch, Royal Albert, Rosendahl, Densan, Nude, Marburg