Međunarodni umetnički simpozijum “Love and Understanding with a Message of Piece“ održava se do 18. septembra 2019. u Bečićima u organizaciji Udruženja likovnih stvaralaca iz Požarevca. Već petnaesti put simpozijum okuplja internacionalne umetnike koji dolaze iz Rusije, Ukrajine, Belorusije, Slovenije, Turske, Bugarske, Holandije, Izraela, Litvanije, Srbije i Crne Gore.

Ljubav i razmevanje: međunarodni simpozijum u Bečićima okuplja stvaraoce iz 11 zemalja
Batik, Radojka Samardžija

Srpska slikarka Radojka Samardžija za naš portal prenala je utiske o ovoj koloniji na kojoj je učestvovala i prethodnih godina: „Veoma se radujem susretu sa svojim kolegama koji će doći iz raznih zemalja. Mnoge od njih poznajem od ranije, a biće tu i novih umetnika kojima se podjednako radujem. Imala sam tu čast i sreću da sam upoznala gospođu Snežanu Milošević koja je predsednik Udruženja likovnih stvaralaca Đura Jakšić iz Požarevca. Njoj se dopala moja ličnost i moje delo i tako sam se našla u njenom udruženju i zaista sam srećna i počastvovana što sam veoma čest učesnik njenih art simpozijuma.“.

Ljubav i razmevanje: međunarodni simpozijum u Bečićima okuplja stvaraoce iz 11 zemalja
Radojka Samardžija

„Tema je proizvoljna tj. očekuje se od svakog umetnika da pokaže sebe u najboljem svetlu. A tamo gde je ljubav, jeste i najlepša poruka mira. Pošto sam na odmoru u Buljaricama već mesec i po dana, naslikala sam dve slike sa puno ljubavi u miru i tišini koje ću priložiti ovom divnom simpozijumu. Inače, imamo odlične uslove za rad i već unapred je očigledno da će ovaj art simpozijum biti veoma uspešan. Sa radom završavamo 18. septembra, a 19. otvaram svoju samostalnu izložbu Iskon – slike jedne molitve u Gradskoj galeriji u Kotoru u 20 sati”, rekla je autorka.

Ljubav i razmevanje: međunarodni simpozijum u Bečićima okuplja stvaraoce iz 11 zemalja
Učesnici međunardonog art simpozijuma 2019. u Bečićima

Foto: press