Na 53. sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije koji se do 15. novembra održava pod sloganom Beogradski sajam – sada prvi put ove godine nastupaju Mikser i Balkan Design Network kao medijski partneri ove manifetacije.
Ove godine manifestacija je doživela značajan redizajn i iskorak u dva pravca: u konceptualnom smislu – programskim akcentovanjem dizajnerski orijentisanih kompanija, a na biznis planu – jačanjem poslovne posete kroz uvođenje Hosted Buyers Programa.

Golden Key
Izložbeni program obuhvata nameštaj svih vrsta i namena, proizvode za uređenje enterijera i unutrašnju dekoraciju kao i mašine, alate i repromaterijale koji se koriste u kompleksnoj industriji nameštaja, a za ljubitelje novih trendova u svetu dizajna, od ove godine posebno je zanimljiva Izložba mladih dizajnera u hali 3, kao i talent zone u hali 3A, gde publika ima priliku da vidi i izložbu Young Balkan Designers: Common Grounds, koju je realizovala Balkanske Dizajn mreža.
Učesnici na izložbi, umetnici iz čitavog regiona, predstavljaju svoje proizvode, koncepte i ideje iz oblasti nameštaja, rasvete i aksesoara za uređenje i opremanje doma. Izložba je, kao svojevrstan presek stanja u savremenom dizajnu, prilika za afirmaciju najuspešnijih dizajnera i njihovih proizvoda, ali i referenca za kontakt i saradnju sa proizvođačima i predstavnicima privrede, dok sa druge strane, naglašavajući dizajnerski segment, beogradski Sajam nameštaja dobija novi, kulturološki aspekt koji u našoj sredini podiže lestvicu u doživljaju i poimanju enterijera.

BGFF_NOW_Oglasi_230x310_prepress
Od ove godine Beogradski Sajam Nameštaja dodeljivaće redizajniranu prestižnu nagradu Zlatni ključ, kao potvrdu najboljih proizvoda sa ovih prostora iz domena dizajna nameštaja, a o nagradama će odlučivati tim internacionalnih eksperata: Matteo Zorzenoni (ITA), Miha Klinar (SLO), GIGO DESIGN, Nikola Radeljković (HR) – NUMEN / FOR USE i Vesna Pejović (SRB) – Kako.Ko Design Studio. Dodela nagrada Zlatni ključ će se prvi put održati van Sajma, u srcu kreativne četvrti Savamala, u prostoru Mikser House-a u četvrtak, 12. novembra u 20.30 časova!