Brend MUK koji su osnovali Šveđani Patrick iu i Mattias Chrisander tokom studija industrijskog dizajna u Malmeu nosi originalan pečat kombinovane funkcije i estetike predmeta koji su čudesni i nesvakidašnji u svojoj pojavi.

Rukovođeni idejom da iz materijala uzmu maksimalne mogućnosti u manufakturnom procesu, ovi mladi i talentovani dizajneri donose spektar predmeta, a iza svakog od njih krije se jedna priča. Sa velikim iskustvom u proizvodnom procesu, spremni su da izvedu projekat od ideje do realizacije, baš kao i izradu celokupnog enterijera. Upoznajte nekoliko sjajnih proizvoda ovih entuzijastičnih Šveđana!

Abažur Mesh je pre svega izuzetno dizajnersko rešenje za pakovanje proizvoda: krug debljine 0,5 m korisnik pretvara u abažur bez dotanog alata. Sam patern dopušta prilagođavanje materijala i daje mu 3D oblik.

Zidna bakarna futrolica Kork dolazi takođe upakovana u vidu tankog komada metala (0,7 mm), a pri postavljanju lako se sklapa u pravi oblik, a na zidu ostavlja lep utisak zahvaljujući metalu sa reflektujućim efektom.

MUK, dizajn

Modularni stočić Bird izrađen je od 4 bakarna elementa. Njegov modularni karakter dopušta mu upotrebu sa samo dva ili tri elementa. Stočić se može koristiti i bez nogara. Ova prilagodljivost dopušta mu upotrebu u različitim delovima stana, bez obzira na njegovu površinu.

Foto: MUK promo