Objavljen je konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi „Beograd – grad u kome stvaram 2019“: Marina Milovanović Kušić – autorka koncepta projekta i izložbe, u saradnji sa Udruženjem likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera ( ULUPUDS ) poziva sve profesionalne umetnike da se prijave za izlaganje na ovogodišnjoj izložbi koja će se održati od 28. avgusta do 14. septembra 2019. godine u Maloj galeriji Doma Vojske Srbije (Braće Jugovića 19), u Beogradu.

Objavljen konkurs „Beograd – grad u kome stvaram 2019“: glavni grad Srbije kao inspiracija profesionalnim umetnicima

Organizator očekuje raznorodna i kvalitetna umetnička dela iz različitih oblasti likovne i primenjene umetnosti (slikarstvo, vajarstvo, keramika, fotografija, tekstil, video instalacije i drugo) sa temom Beograda kao mesta u kojem se stvara i koje inspiriše. Kolektivna izložba „Beograd – grad u kome stvaram“ se organizuje u kontinuitetu od 2014. godine. Izložba beleži sve značajniji uticaj na kulturni život grada Beograda. Povezujući umetnike različitih likovnih izraza i senzibiliteta, ona otvara prostor za autore različitih generacija.

Objavljen konkurs „Beograd – grad u kome stvaram 2019“: glavni grad Srbije kao inspiracija profesionalnim umetnicima
Stručni žiri konkursa čine profesionalni umetnici i članovi ULUPUDS-a, uz stalne članove žirija: Marina Milovanović Kušić, autorkom koncepta projekta i izložbe i Maja Škaljac, kustoskinjom izložbe. Žiri ostavlja mogućnost da dva autora gostuju na izložbi po pozivu.

Krajnji rok za apliciranje na konkurs je 10. avgust 2019.godine.

Foto: Format 88