Prvi rezidencijalni projekat koji je slavni Renzo Piano izveo u Sjdinjenim Američkim Državama objedinjuje prirodni ambijent i lepotu plaže, arhitekturu i fluidni dizajn u okviru projekta Eighty Seven Park koji je izveden u bliskoj saradnji sa Rena Dumas Architecture Intérieure (RDAI) iz Pariza, a za radove na pejzažnoj arhitekturi zaslužan je West 8 iz Roterdama.


Dvostrano orijentisanih 70 stanova formiraju arhitekturu koja je u skladu sa botaničkim okruženjem i čiji komfor uveličava fantastičan horizont okeana.


„Prava je čast raditi sa jednim od najvećih talenata koje je naša industrija videla”, izjavio je David Martin, predsednik kompanije Terra sa Floride koja se bavi izvođenjem održivih i dizajnerski orijentisanih stambenih celina.

Iz Terre su nastojali da konstruišu projekat koji ima pozitivan uticaj na okruženje i na one koji tu žive. Tako je u Eighty Seven Park projektu u ekskluzivnom distriktu Majamija, Indian Creek-u, prioda i utisak koji ona ostavlja očuvana u svakom smislu: podovi objekta su pokriveni venecijanskim teracom čija nežna nijansa peska predstavlja samo nastavak doživljaja sa obližnje plaže. Svaka jedinica raspolaže velikom terasom koja je zatvorena staklenim vratima i koja se otvaranjem potpuno uklanjaju u stranu, tako da se životni prostor lako veže sa okolinom.

Foto: Eighty Seven Park promo