Nakit koji je predstavljen na izložbi „Talents” frankfurtskog sajma Tendence 2017 donosi nekoliko zadivljujućih modela kroz istraživanje materijala, grafičke igre, geometrijske forme i maštovite predloge. Kao kraljica nakita istakla se ogrlica koja više od ostalih detalja čini lični stilski statement.

Izdvajamo mlade dizajnere koji su na ovoj izložbi privukli pažnju nakitom kakav do sada nigde nismo videli!

FRANCESCA PAOLIN
Putovanja, snovi i sećanja na porodičnu tradiciju, eklekticizam, staro i novo, ručni vez za venecijanske aristokratkinje, kulturni miks – sve ovo utkano je u nakit brenda Paolin iza kojeg stoji Francesca Paolin. Odlikovan je sa više prestižnih nagrada, a dizajnerka je zahvaljujući stipendiji koju dodeljuje Domus Academy završila master iz modnog dizajna. Njen stil, nakit i outfit kojim ga prezentuje odvešće vas u svet snova, mašte, pozorišta, u neke lepše imaginarne predele.

GIULIA SAVINO
Kada otvorite sajt www.giuliasavino.com mlade italijanske dizajnerke prvo što ugledate je razmer „1:20.000” koji je naziv kolekcije inspirisane gradovima: kompleksnost urbanih struktura umanjena i preneta u nosivi nakit je ideja kojom je Giulia osvojila simpatije brojnih kupaca i posetilaca njenih samostalnih izložbi. Ovde svako može da pronađe svoj grad, da u njemu nađe prostor za razmišljanje ili ga čak poseduje – uživajte u nekima od njih!

HELEN HABTAY
Do koje mere predmeti svakodnevne upotrebe, koža i poludragi kamen mogu da se oblikuju i prilagode obliku jedne elegantne i prilično avangardne ogrlice pokazala je nemačka umetnica Helen Habtay. Ona nakitom koji podseća na delove arhaičnih mašina istražuje odnose između tela, tehnike i nakita.


YUXI SUN
Na završnoj godini St Martin’s College u Lonodnu Yuxi Sun je predstavila knjigu u kojoj je ispričala priče o svojim gostima koje je upoznala putem couchurfinga i u svom domu im obezbedila smeštaj. U osnovi svakog komada nakita od egzotičnog drveta je jedna životna priča.


SAEROM KONG
Poreklom iz Južne Koreje Searom Kong je istraživala mogućnosti prinča kao materijala i kroz zahtevnu obradu na putu do nakita pripisala ovom plodu, pored nutritivne, i estetsku vrednost. Priznaćete, rezultat nije zanemarljiv!


Foto: promo, Format 88