Skandinavski dizajnerski brend Moebe sa sedištem u Kopenhagenu u duhu nordijske tradicije neguje jednostavnost i funkcionalnost, začinjene sa mnogo duha i šarma.

Moebe

Filosofiju brenda nose tri kreativca, stolar Anders Thams i arhitekta Nicholas Oldroyd i Martin D. Christensen, a ona se logično nadovezuje na sve ono što nas okružuje: svet je dovoljno složen i prezasićen da bismo stvarali iste takve objekte i time doprinosili tom haotičnom stanju.

Moebe, Frame Oak

Oni se fukusiraju na suštinu predmeta i projektima pristupaju s velikom radoznalošću. Njihov dizajn je redukovan na najjednostavnije forme i samim tim veoma intuitivan i iskren, u okvirima skandinavske tradicije, ali ipak u smeru novih otkrića.

Moebe, Polygrif

Od svog osnivanja pre dve godine ovaj mladi brend pomera granice dobrog dizajna zahvljujući tome što je svaki proizvod poseban i jedinstven: takva je i njihova reinterpretacija klasičnog klipsa-rama da je logično pitanje kako se toga ranije niko nije setio.

Reč je o četiri lajsne koje su spojene gumicom koja je užlebljena u same drvene elemente rama. Između dve providne staklene površine nastaju beskrajne igre prirodom, fotografijama, oblicima…

Moebe, Mirror

Moebe, Organise

Foto: Chris Tonnesen, styled by Ida Lærke