Izložba Mozaik malog formata XI, autorski projekat Petra Vujoševića, biće prikazana jedanaestu godinu za redom u Maloj galeriji ULUPUDS-a (Beograd, Uzun Mirkova 12) od 31. oktobra do 10. novembra 2016.

Ove godine učestvuje 56 autora iz Makedonije, Hrvatske, Australije, Crne Gore i Srbije, a biće dodoljena nagrada za najuspešnije ostvarenje, kao i nagrada za najuspešniji studentski rad. Tokom trajanja izložbe biće organizovana radionica mozaika (zanteresovani se mogu prijaviti na kontakt telefon 063/72 44 003 ili e-mail mozaik.malog.formata@gmail.com).

Atraktivni izlagački prostor Male galerije ULUPUDS-a omogućava blizak kontakt i intiman doživljaj, koji je neophodan za dela ovog formata (do 25×25 cm). I u ovako ograničenom formatu može se sagledati sva dubina pojedinačnih umetničkih praksi, od onih klasičnih, figurativnih do raznih tendencija i eksperimenata savremenog mozaika.
Na ovim izložbama je izlagalo preko 180 autora iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Poljske, Rumunije i Bugarske, koji su se predstavljali svojim recentnim radovima. Tako je beogradska likovna publika mogla sagledavati kretanja na polju mozaičkog stvaralaštva ne samo u zemlji, već i u regionu.

Foto: promo