Izložba slika „Čestice ljubavi“ Simone Pavlović biće otvorena 12. aprila 2022. godine u Kući kralja Petra I (Beograd, Vase Pelagića 40). Otvaranje izložbe zakazano je u 19 časova: u muzičkom delu programa nastupiće Milica Tegeltija (klavir) i Milica Žugić (violina).

Simona Pavlović: „Čestice ljubavi“ u Kući kralja Petra I
Izložba, sačinjena iz nekoliko serija slika, predstavlja istraživanje motiva mrtve prirode kroz apstraktne forme kao sredstvo prenosa energetske vrednosti kolorita, dekorativne obrade površina akrilom i kombinovanom tehnikom.
„Radovi Simone Pavlović isijavaju svetlošću koju ona predstavlja upravo bistrinom misli, vizuelne zamisli i prenošenja te ideje na slikarsko platno jasnim, zvonkim i jarkim bojama, čistim površinama i njihovim mudro osmišljenim odnosima. Ona je u stalnoj potrazi za višim smislom ovozemaljskog života, činjenički i umetnički. Brojni obilasci kosovskih manastira, srpske srednjovekovne kulturne baštine, boravci u prirodi, planinarenja do visina „nebu pod oblake” i raftinzi su ta de fakto, stvarna, paralela njenoj umetničkoj potrazi za smislom. Slikanje je za nju poput duhovne discipline – ikonopisa, svaki prizor je tajnovito traganje za idejom i kranji rezultat oslikava čistotu njene misli – a ta se vrednost meri upravo autentičnim likovnim kvalitetom i energetskim monolitom prenetim na platno odnosno papir.

Simona Pavlović: „Čestice ljubavi“ u Kući kralja Petra I
U kategorijama likovnog jezika Simonin rad je kohezivan, uobličen, višeslojan, snažan i rečit, ali ako govorimo o stvaralaštvu slike kao višem smislu postojanja i prilici datoj da se kroz kreaciju prepozna svemoć univerzuma, pripradnost tokovima prirode i osvešćivanje životne supstance iz jednog oduhovljenog i probuđenog stanja svesti – njen je rad anđeoski čist“, navodi u katalogu izložbe likovni umetnik Ivana Martić.

Simona Pavlović: „Čestice ljubavi“ u Kući kralja Petra I

Radno vreme galerije: ponedeljak-petak (12-18 h), subota (10-14 h)

Foto: Simona Pavlović