Kabare Volter iz Ciriha i Kulturni centar Beograda obeležavaju jubilej umetničkog pokreta DADA projektom DADA ON TOUR / DADA NA TURNEJI – Beorgad. Jedan od avangardnih pokreta s početka 20. veka koji su uticali na način na koji danas stvaramo, doživljavamo i promišljamo umetnost i društvo bila je dada čiji su se nosioci okupljali u ciriškom Kabareu Volter.

Ispod belog nomadskog šatora na Trgu Republike i Beogradu možete da vidite film o nastanku i značaju dade, kao i da čujete originalne glasove zvezdi dadaizma! Nomadski šator produciran posebno povodom obeležavanja ovog jubileja do sada je viđen u gradovima Evrope, Amerike, Azije.

Ovde ćete otkriti mnogo toga što je činilo sadržaje dadaizma: snoviđenja, aktivnosti, skandale i ljubavne priče 165 dadaista, među kojima su: Tristan Cara, Hugo Bal, Žan Arp, Marsel Dišan, Andre Breton, Fransis Pikabia, baronica Elsa fon Frojtag-Loringhoven, Sofi Tauber-Arp, Artur Kravan, Dragan Aleksić

Program je realizovao Kulturni centar Beograda uz podršku Grada Beograda – Sekretarijata za kulturu i Ambasade Švajcarske u Beogradu.