Nesvakidašnja izložba „Corian® Cabana Club”, koju su organizovali Corian® Design i Cabana magazin tokom Nedelje dizajna u Milanu predstavlja, nasuprot dominantnim trendovima minimalizma, multikulturološko i emotivno putešestvije kroz čudesne ambijente u stilu maksimalizma.


Glavna i odgoovrna urednica časiopisa Cabana Martina Mondadori Sartogo i kreativni direktor Christoph Radl angažovali su sedam slavnih imena iz dizajna enterijera, modne industrije i aranžiranja koji su izveli izrazito slikovite, gotovo nadrealne scene, raskošne u detaljima, bojama i oblicima.

Kroz raskošnu kapiju koja je izvedena u jedinstvenim dekorativnim paternima zahvaljujući mogućnostima Corian® materijala, dizajneri su nas uveli kroz svetlosne i zvučne efekte, u nesvakidašnje predele, prepune boje i oblika, koje ssu autori vrlo nedvosmisleno nazvali maksimalizom.

Sedam kabana je zapravo sedam maksimalističkih scena – svaku je osmislio drugi dizajne i svaka je inspirisana različitom kulturom. Površine koje je dizajnirao Corian® su ključ svake od ovih simpatičnih kulturološki inspirisanih celina.


Centralna kabana postavka sadrži ikonički skulpturalni komad koji je osmislio Martino Berghinz i koja predstavlja finu igru oblika i vode.


Saradnici na ovih sedam kabana su: Antonio Marras, Ashley Hicks, Carolina Irving, Idarica Gazzoni, Nathalie Farman-Farma, Stephan Janson, Susanne Thun.


Info PLUS: Corian® je monolitni kompozitni materijal viasokih performansi prvobitno namenjen izradi kuhinjskih i kupatilskih elemenata. Zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji funkcionalnosti, raznovrsnosti i lepoti postao je globalni brend za rešavanje zahtevnih površina u enterijeru i arhitekturi, kako rezidencijlanoj, tako i u javnim objektima.

Foto: Filippo Pincolini