Svetlosna instalacija velikih razmera, „Naučno-fantastični osećaji budućnosti”, nastala u saradnji kompanije LG Electronics (LG) i japanskog dizajnera Tokujina Jošioke (Tokujin Yoshioka) biće predstavljena na Nedelji dizajna u Milanu. Impresivno delo nastoji da prikaže odnos čovečanstva i prirode, ali i da rasvetli filozofiju humano-centričnog dizajna kompanije LG. Instalacija će biti postavljena od 04. do 09. aprila u galeriji Superstudio Più u Milanu.

„Naučno-fantastični osećaji budućnosti” ponudiće posetiocima praznik za čula, kao i uvid u ono što nam donosi budućnost, kombinujući najsavremeniju tehnologiju kompanije LG sa revolucionarnim i eksperimentalnim dizajnom Tokujina Jošioke. Jedan deo izložbe prenosi priču o nadi u budućnost kroz uobičajene objekte u životima ljudi, kao što je stolica. Instalacija, međutim, ne sadrži obične stolice, već one koje su nastale inspirisane naučnom fantastikom. U ukupno sedamnaest naučno fantastičnih stolica vešto su skriveni unapređeni LG OLED ekrani. Stolice su istovremeno statične i dinamične, zahvaljujući briljantnim treptajima, koje emituju dvostrani paneli, oslikavajući zaslepljujuću brzinu modernog života.

Drugi deo izložbe pod nazivom „Zid Sunca“ sačinjen je od 16 metara široke i pet metara visoke konstrukcije, sastavljene od skoro 30.000 samostalnih OLED svetlosnih modula, potpuno drugačijih od uobičajenih sijalica. Zid lagano talasa, dok zraci svetlosti trepere, simulirajući udobnost i toplinu svetlih, sunčanih dana. Ova izvanredna instalacija pruža jedinstven uvid u to kako će humano-centrično osvetljenje transformisati prostor u bližoj budućnosti.

FOTO: promo